Träning

Information

Vi är en lokal cykelklubb sedan 2012 med fokus på motion där alla som är intresserade av landsvägscykling är mycket välkomna. Gammal som ung, tjej eller kille, snabb eller långsam så passar du in. Vår säkerhet har högsta prioritet. Vi cyklar alltid med hjälm, vi följer trafikreglerna och vi gör vårt yttersta för att vara ett föredöme i trafiken.

Vårt motto, Sveriges trevligaste cykel klubb försöker vi leva upp till i alla sammanhang!

Här bredvid ser du tiderna för ledarledda träningar för motionärerna. Träningsnivån anpassas till deltagarnas önskemål vid varje tillfälle. Deltagarna delas in I grupper alltefter önskemål om fart och intensitet. Alla är välkomna och alla ska med. Vi kör aldrig ifrån någon. Lördagar är för tjejer I alla åldrar, en bra möjlighet för dig som kanske är rädd att det blir för jobbigt att cykla med killar.

Tisdagar, torsdagar och söndagar cyklar vi alla tillsammans.

På vardagarna blir träningen kort och om önskas lite mer intensiv, vi tar en runda i närområdet där vi tillsammans med det fantastiska skånska kvällsljuset växlar mellan lugn och pulshöjande cykling.

Vid söndagscyklingen tar vi lite längre turer under avslappnade former. Turerna går / brukar gå ut till den skånska slätten där vi nästan helt utan biltrafik njuter av naturen samtidigt som vi tränar och mår bra. Att få följa årstiderna sittande på en sadel är något alldeles unikt. Dessa turer kräver fika. Nästan ovillkorligen stannar vi på lämplig plats och tar en kopp kaffe, bulle, kaka eller vad man nu är sugen på. Och allt sker tillsammans med likasinnade!

Höllviken Cykelklubb har från första dagen värnat om att alla som är intresserade av landsvägscykling ska hitta en plats och känna sig välkommen till klubben. Klubben har växt stadigt sedan den första dagen och idag är vi över 200 medlemmar där huvuddelen tillhör gruppen motionärer. Men vi har även en ungdomssektion där våra ungdomar mellan 8 och 16 år tränar minst två gånger i veckan. Dessutom har vi en tävlingssektion som nått stora framgångar både nationellt och internationellt.

Träningstider

Tisdag & torsdag april – september kl  18.00

Lördag Tjejklungan   april – september  kl  09.30

Söndag april – september kl 09.00

Mötesplats

Alla klubbträningar utgår ifrån Höllviken Cykel och Sport, Falsterbovägen 62, Höllviken.

Säker träning och policy

Här har vi sammanställt viktig information för Dig som cyklist om hur vi tillsammans beter oss säkert i trafiken. Med mottot Sveriges trevligaste cykelklubb agerar vi som de bästa ambassadörer för klubben.

Stort tack på förhand för att ni tar del av informationen och gör ert bästa för att följa rekommendationerna.