Vi är styrelsen

Peter Nielsen

Jag heter Peter Nielsen och är ordförande i styrelsen. Jag har cyklat racer i 33 år, allt på motionsnivå.

Att få ge kroppen muskler och hjärtat bättre prestanda samtidigt som man får vara ute i naturen är en ynnest som jag njuter utav lika mycket varje gång.

De bästa minnena jag har från cykling, är oftast de gånger något inte har gått som planerat och sen blivit en trevlig anekdot man inte vill vara utan!


Jonas Månsson

Jag heter Jonas Månsson och är vice ordförande och sekreterare i styrelsen. Jag började på allvar cykla racer 2012, en händelse som råkar sammanfalla med tillkomsten av Höllviken Cykelklubb.

Jag tycker om att cykla för att det är ett toppensätt att träna kroppen på och för att det är bra för det mentala välbefinnandet. Dessutom är det en underbar social aktivitet. Den gemensamma insatsen hos flera för att göra varandra bättre och snabbare slår allt annat.

Bästa cykelminnet har jag från min första klättring upp för Sa Calobra (Mallorca). Inte för att det gick fort utan för att jag otränad och med alldeles för många kilon ovanför sadeln över huvud taget klarade ta mig upp. Den klättringen flyttade för evigt gränsen för vad som är möjligt för mig; nu är allt möjligt.!


Tina Gudmundsson

Jag heter Tina Gudmundsson och är kassör i styrelsen. 

Den 21 juli 2012 satte jag mig på en racer för första gången och sedan dess är jag fast i den här underbara världen! Jag är så glad att jag hittat cyklingen då den gett mig så mycket vänner. Att cykla är ett fantastiskt sätt att hålla igång kroppen och komma ut i naturen.

Mitt bästa cykelminne är Vätternrundan 2017 tillsammans med 20 andra från klubben. Vi var en härlig grupp som trampade över mållinjen 30 minuter snabbare än vi hade vågat hoppats på! Jag lever fortfarande på denna upplevelse, vilken dag det var!


Ola Hallberg

Mitt namn är Ola Hallberg och är eventansvarig i styrelsen. Började att cykla år 2009 och fann att det var min sport, i den finnas allt.

Började med att köra motionslopp med Vätternrunt som mål och lyckades med att bli den första som cyklat på mindre än 7 timmar! Nådde min bästa tid på 6 timmar 41 minuter år 2012. Dessa är mina starkaste minnen från min cykelperiod.

Men att få cykla ute på landet inklusive fika tillsammans med andra cyklister från klubben är oslagbart!


Christian Nilsson

Mitt namn är Christian Nilsson och ansvarig för motionssektionen. 

Jag har alltid tränat, allt från lagsporter till individuellt. Har cyklat i 14 år. 

Mitt absolut största minne är en tävling i Dubai med start och mål inne på deras Formel 1 bana. Gick i mål med förstaklungan vilket var en mäktig känsla. 

Cykling för mig är bra träning, men också ett sätt att umgås. Jag har rest och fått se platser jag aldrig fått uppleva utan cyklingen. Sedan skulle jag bli sjuk om jag inte får träna. Träna har jag gjort sedan jag var 7 år.  


Tomas Ståhle Olsson

Mitt namn är Tomas Ståhle Olsson och är sponsoransvarig

Började cykla 2017 och då med Team Rynkeby.

Bästa cykelminne är just nu de sista 300 m på min Malmö-Paris resa, upploppet vad kantat av massa människor (och min familj) som hejade fram oss sista biten. Underbar känsla och ett fantastiskt minne.

Den största och viktigaste anledningen till att jag cyklar är för själ och hjärta och för att det är så förbannat kul och trevligt!


Malin Baumgarten

Jag heter Malin Baumgarten och är suppleant i styrelsen.

Efter att i många år kört spinning började jag cykla ”på riktigt” 2014, eftersom det är mycket härligare att vara ute i naturen än att sitta i en svettig träningslokal. Numera kör jag även lite mtb och njuter av omväxlingen.

Bästa cykelminnet är nog Vätternrundan – eller iallafall känslan efteråt!! 


Jim Tullgren

Jag heter Jim Tullgren och är suppleant i styrelsen.

Jag har cyklat racercykel som motionär i mer än 20 år, de flesta i form av solocykling.

Mitt bästa cykelminne är en av mina första riktigt långa motionslopp som heter Själland Runt, året var 1999. När jag insåg att jag skulle klara av de 319 km kände jag en obeskrivlig eufori, en sträcka jag aldrig någonsin cyklat tidigare var genomförd. Jag tänkte att om jag kan klara detta kan jag nog klara nästa vad som helt! Det var förstås endorfinerna som forsade i mig, ett lyckorus jag minns mycket väl.

För några år sedan frågade en vän om jag ville prova på att cykla med Höllviken Cykelklubb och sedan dess är min cykling med dem given. Det är en större glädje att få cykla tillsammans och mana på varandra. Ge varandra uppmuntran och turas om att ligga längst fram och ta vinden, helt enkelt en större cykelupplevelse!