Barn- och Ungdomsverksamhet

Höllviken CK driver en framgångsrik ungdomsverksamhet sedan 2012. Idag tävlar våra ungdomar och tidigare ungdomar som nu är juniorer och elitcyklister intensivt både nationellt och internationellt. Vi har ett flertal USM-medaljer både individuellt och som lag.

Flera av våra ungdomar tävlar, men inte alla, och det är inte heller ett krav för att vara med i ungdomsgruppen. Hos oss kan ungdomar cykla på alla nivåer. Men alla våra ungdomar förutsätts vilja bli starkare och bättre på att cykla. All verksamhet baseras på ideellt engagemang och hög vuxennärvaro. Träningen sker enligt moderna träningsmetoder och riktlinjer. Idag har vi verksamhet för ungdomar i åldrar från ca 10 till 16 år, under hela året.

För barn som är nya i ungdomsgruppen är träningen främst fokuserad på socialt umgänge, teknik och cykelkontroll. De har därför mycket teknikträning och framför allt kul ihop. De kan även cykla kortare rundor (upp till ca 20 km) och tränar då på att köra i grupp. Ungdomar som är säkra på cykeln och är över 10 år tränar i olika grupper. Vi har idag tre grupper, nybörjare, medel och snabb. Vilken grupp man cyklar i är baserat på ungdomarnas erfarenhet, förmåga och uthållighet. Den snabba gruppen är tävlingsinriktad men bygger även på mycket socialt umgänge.

Träningen i dessa grupper genomförs i olika farter som bestäms beroende på vilka ungdomar och vuxna som är med på träningen.

Klubben har tillgång till flera lånecyklar för de ungdomar som vill prova på att träna cykling. Eftersom vi cyklar på trafikerade vägar vill vi att alla nybörjare har en medföljande vuxen anhörig med sig på träningarna. Medföljande vuxen kan antingen cykla själv eller köra följebil.

Vill du veta mer om ungdomsverksamheten eller är intresserad av att prova på att cykla med oss, kontakta Martin på info@hollvikenck.se