Ungdom

Information om Cykelskolan

Höllviken CK driver en framgångsrik ungdomsverksamhet sedan 2012. Idag tävlar flera av våra ungdomar intensivt både nationellt och internationellt. Vi har ett flertal USM-medaljer både individuellt och som lag och vi blev 3:e bästa USM-klubb 2017.

Många av våra ungdomar tävlar, men inte alla, och det är inte heller ett krav för att vara med i ungdomsgruppen. Hos oss kan ungdomar cykla på alla nivåer. Men alla våra ungdomar förutsätts vilja bli starkare och bättre på att cykla. All verksamhet baseras på ideellt engagemang och hög vuxen närvaro. Träningen sker enligt moderna träningsmetoder och riktlinjer. Idag har vi verksamhet för ungdomar mellan ca 9-16 år under hela året. Vi har även en cykelskola under vår och höst för alla barn som kan cykla (från ca 4 år). Under sommarhalvåret sker träningen på landsväg. Under vinterhalvåret har vi blandad träning både inomhus och utomhus, tex med mountainbike. Några av våra ungdomar tränar och tävlar också på bana i Danmark (Ballerup Superarena) under vintern.

För barn 9-10 år är träningen främst fokuserad på socialt umgänge, teknik och cykelkontroll. De har därför mycket teknikträning och framför allt kul ihop. De kan även cykla kortare rundor (upp till ca 20km) och tränar då på att köra i grupp. Ungdomar över 10 år tränar i olika grupper baserat på deras erfarenhet, förmåga och uthållighet. Dessa träningsgrupper är tävlingsinriktade men bygger även på mycket socialt umgänge. Träningen i dessa grupper genomförs i olika fartgrupper som bestäms beroende på vilka ungdomar och vuxna som är med på träningen. Fartgrupperna är inte åldersindelade.

Klubben har tillgång till flera lånecyklar för de ungdomar som vill prova på att träna cykling. Eftersom vi cyklar på trafikerade vägar vill vi att alla nybörjare har en medföljande vuxen anhörig med sig på träningarna. Medföljande vuxen kan antingen cykla själv eller köra följebil.

Vill du veta mer om ungdomsverksamheten eller är intresserad av att prova på att cykla med oss, kontakta Maria Palm, maria.k.palm@gmail.com.

Ungdom_omslag