Träning

Gruppcykling 2018 02

Välkommen till Höllviken Cykelklubb!

Vi är en lokal cykelklubb sedan 2012 med fokus på motion där alla som är intresserade av landsvägscykling är mycket välkomna. Gammal som ung, tjej eller kille, snabb eller långsam så passar du in. Vår säkerhet har högsta prioritet. Vi cyklar alltid med hjälm, vi följer trafikreglerna och vi gör vårt yttersta för att vara ett föredöme i trafiken.

Vårt motto, Sveriges trevligaste klubb försöker vi leva upp till i alla sammanhang!

Nedan ser du våra ledarledda träningar för motionärerna. Där ser vi vem som dyker upp och anpassar träningen för just dem, det ska vara på rätt nivå. Vi delar in oss i flera grupper med olika önskemål om hastighet. På lördagen har vi avgränsat oss till att endast cykla med tjejer, på söndagen gäller båda könen, inga begränsningar.

På vardagarna blir träningen kort och därmed lite mer intensiv, vi tar en runda i närområdet där vi tillsammans med det fantastiska skånska kvällsljuset växlar mellan lugn och pulshöjande cykling.

Så har vi då helgcyklingen! Då gäller lite längre turer under avslappnande former, turerna går ut till den skånska slätten där vi nästan helt utan biltrafik åtnjuter oss naturen samtidigt som vi tränar och mår bra. Att få följa årstiderna sittande på en sadel är något alldeles unikt. Dessa turer kräver fika. Nästan ovillkorligen stannar vi på lämplig plats och tar en kopp kaffe, bulle, kaka eller vad man nu är sugen på. Och allt sker tillsammans med likasinnade!

Höllviken Cykelklubb har från första dagen värnat om att alla som är intresserade av landsvägscykling ska hitta en plats och känna sig välkommen till klubben. Klubben har växt stadigt sen den första dagen och idag är vi över 200 medlemmar där huvuddelen tillhör gruppen motionärer. Men vi har även en ungdomssektion där våra ungdomar mellan 8 och 16 år tränar minst två gånger i veckan. Förutom detta så har vi även en tävlingssektion som nått stora framgångar både nationellt och internationellt.

 

Träningstider 

Tisdagar & torsdagar     (16 april – september)     kl  18.00
Lördagar Tejklungan      (13 april – september)    kl  09.00

Söndagar                          (7 april – september)     kl  09.00

Alla klubbträningar utgår ifrån Höllviken Cykel och Sport, Falsterbovägen 62, Höllviken.